Over mij

Na jaren in de reclame/marketing en evenementen sector te hebben gewerkt stapte ik in 2010 op een open dag bij een kunst instituut naar binnen en vertelde ik dat ik net zo tekende als m’n dochter van 6. Nou zei de docent in kwestie: dan kan ik jou iets leren! Dat vond ik nou een leuke en positieve insteek.
Binnen 2 maanden had ik een grafiet portret gemaakt die m’n docent erg bewonderde en waar ik zelf ook best trots op was. Ik had m’n passie gevonden.
 
 
In 2012 ben ik begonnen met een schildersopleiding bij Atelier Henk Sentel, Podium voor fijnschilders.
Ik kwam in de eerste instantie om m’n tekenstijl verder te ontwikkelen maar Henk zei: als je zo kan tekenen kun je ook schilderen. Weer zo’n leuke positieve insteek waardoor ik de uitdaging aannam.
 
 
Deze uitgebreide 4-jarige opleiding was een geweldige basis in realistisch schilderen met olieverf in de oude meesters techniek zoals de vroegere Italiaanse meester schilders werkten.
 
 
Dat houdt in dat er eerst met olieverf een grisaille/ onderschildering wordt gemaakt in sepia kleuren. Nadat het schilderij in meerdere lagen voltooid is wordt er pas met kleur gewerkt. Er wordt over de grisaille met transparante olieverf meerdere lagen kleur geglaceerd tot het gewenste resultaat. Hierdoor ontstaat er een enorme diepte in het schilderij. Deze techniek gebruik ik voor mijn portretten.
 
Inmiddels heb ik me ook verder ontwikkeld in andere technieken en mediums dmv workshops en masterclasses bij onder andere het Rijksmuseum, Cuong Gnuyen en Mieke Robben. Bij Raymond Huisman, een voormalige kunst docent van de Wackers academie heb ik model tekenlessen gevolgd.
 
Mijn grote passie is het schilderen van mensen of dier portretten in opdracht. Olieverf op linnen, katoen, hout, of aluminium zijn mijn favoriet maar ik schilder en teken ook graag met acryl, pastel, grafiet of aquarel.
Ik heb mijn eigen stijl gevonden maar ik blijf me continu ontwikkelen en vernieuwen en daarom zoek ik ook regelmatig variatie in de onderwerpen wat ik schilder en het medium wat ik gebruik. Het kan een kopie van een oude meester zijn of een stilleven wat me aanspreekt maar ook bloemen en dieren zijn een welkome afwisseling en een uitdaging.
Buiten de portret opdrachten zijn verzoeken voor een opdracht om een masterkopie te maken of een ander idee altijd welkom.
 
Omdat ik steeds meer positieve reacties en opdrachten kreeg heb ik in 2019 een Atelier ruimte gehuurd in D’Oude School in Amsterdam/Duivendrecht. Ik huur deze ruimte met 5 andere kunstenaars.
 
U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via e-mail: bdwillems@hotmail.com
of telefonisch op 06-12622643

Exposities:

2019
  • Open Atelierweekend in D’Oude school in Duivendrecht
  • De Balie Amsterdam, Nasty Women groepsexpositie
 
2020
  • Landelijke Open Atelier dagen
 
2021
  • Expositie in restaurant Bergen Binnen in Bergen,  juni/juli
  • Expositie bij Midnight in Amsterdam,  oktober/november
  • Deelname Sterren op het doek, 30 oktober

Rijksmuseum voor de onthulling van Sterren op het doek

In mijn Atelier

ImageImageImage